četrtek, 18. junij 2009

MOJ PROJEKT - Čefurji raus! Džabe za Fužince mlade

V sredo, 17. junija, je na gradu Fužine potekal poseben dogodek ob 50. ponovitvi predstave Čefurji raus! Vstopnic za 50. ponovitev ni bilo mogoče kupiti, saj so si ustvarjalci in producenti predstave zaželeli, da bi si predstavo ogledali predvsem fužinski mladi. V ta namen so varovancem CONE Fužine, organizacije za psihosocialno pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim družinam, ki deluje na območju Fužin, posvetili celotno predstavo. Prostore za ta poseben dogodek na idiličnem gradu Fužine pa je velikodušno odstopil Arhitekturni muzej Ljubljane.

“Čefurji” so prišli domov. Na Fužine. Tja, kjer je ta zgodba dolgih 22 let nastajala in katere glavni junak bi lahko bil kdorkoli izmed gledalcev, a na papir jo je uspelo preliti le Goranu Vojnoviću. Aplavzi so se kar vrstili med tem, ko se je Aleksandar Rajaković - Sale mojstrsko sprehajal med liki in obiskovalcem nizal realnost Fužinskega vsakdana skozi oči Marka Đorđića.

Jubilejni predstavi je nato sledil še pogovor z glavnimi akterji predstave, kjer je potrebno še posebej izpostaviti režiserja, Marka Bulca, kateri je poleg Savine Goličnik, prostovoljke v Coni Fužine, tudi glavni “krivec” za ta edinstven dogodek.

1 komentar:

  1. bravo Savina:) dobr si to napedenala:) svaka čast

    lp š

    OdgovoriIzbriši